Kerguedalen is een privé gehucht gelegen aan het eind van een doodlopend weggetje in het hart van Bretagne. De centrale ligging is idaal voor het verkennen van zowel de kust als het binnenland. De voormalige boerderij-woningen zijn volledig gerenoveerd en bieden moderne accomodatie op een bijzondere plek omgeven door natuur. De tuin is ruim opgezet en elk vakantiehuis heeft een eigen terras, zonder inkijk en is omgeven door een oase van groen en rust.
Ploërdut, het dichtstbijzijnde dorp, is ongeveer vijf minuten rijden en is gebouwd rond een mooie middeleeuwse kerk. Het dorp heeft een bakker, crêperie, restaurant en twee cafés. De dichstbijzijnde stadjes zijn Guemene-sur-Scorff, geklasseerd "Petite cité de caractère" en het populaire marktplaatsje Rostrenen, beide vijftien minuten rijden. In beide stadjes vindt U grote supermarkten, bezinestations, bakkers en restaurants.
Het mooie binnenland van Bretagne biedt de gelegenheid helemaal tot rust te komen. Geniet van de stilte bij het huis, of van het mooie heuvelachtige landschap tijdens een wandeling of fietstocht. Maak een autorit over verlaten wegen door het uitgestrekte binnenland. De mooie stranden en steden aan de zuidkust van Bretagne zijn 45 minuten rijden, de noord- en westkust zijn 60 minuten rijden.